traderouteasia-groot01 (595 x 305)

Bezoekers TradeRouteAsia vertienvoudigd

6

In opdracht van de VWA verzorgt Illumicom de promotiecampagne rond de website Traderouteasia.nl. Het bezoekersaantal van de website is na aanvang van de campagne vertienvoudigd. Hiertoe wordt een specifieke mix van online- en offlinemiddelen ingezet, inclusief social media, SEO, website optimalisatie en een promotieactie met KLM.

Traderouteasia-beeld 01
Traderouteasia-beeld 01
TradeRouteAsia website

Nederland importeert een ongekende hoeveelheid goederen uit China. Qua volume wordt er minstens een Chinese Muur lang aan goederen per jaar naar Nederland vervoerd. Kantoorartikelen, elektronische apparatuur, speelgoed, cosmetica, kleding; de productieprijs is laag en de marge aantrekkelijk. Niet alle importeurs of startende importeurs kennen de veiligheidseisen en de wet- en regelgeving rond deze producten en komen bij de grens bedrogen uit: een winstgevende partij Chinese goederen kan worden afgekeurd. De website Traderouteasia is opgezet om (met name startende) importeurs te informeren en op vriendelijke wijze te wijzen op de risico's van importeren. Nadat de website is gelanceerd door de overheid en belangenorganisaties, blijkt het bezoekersaantal tegen te vallen. Illumicom wordt benaderd met de opdracht om meer bezoekers te naar de website te trekken.

traderouteasia-groot
De opdrachten

Illumicom krijgt twee specifieke opdrachten mee: trek meer bezoekers naar de website en verzorg een doelgroeponderzoek. Het oriënterend doelgroeponderzoek wordt binnen enkele weken opgeleverd op basis van deskresearch en leidt tot de onderbouwde conclusie dat de doelgroep hoofdzakelijk te vinden is binnen het MKB-segment: importerend en tot negen personen personeel, zonder de overige segmenten uit te sluiten. De doelgroep wordt aangemerkt als meer dan 42.000 bedrijven in Nederland en meer dan 200.000 werkzame personen. Het onderzoek wordt aangevuld met kwalitatieve interviews over de profielen van importeurs uit China en de valkuilen die zij tegenkomen.

Traderouteasia-beeld-03

Traderouteasia-beeld 02
Traderouteasia-beeld 02
Grafiek bezoekers TradeRouteAsia website

Optimalisatie, SEO, Social Media en Onlinemarketing.
De website zelf wordt geanalyseerd op inhoud, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachinevriendelijkheid. De conclusie leidt tot een aanzienlijke inhoudelijke, technische en vormgevingsoptimalisatie. De site is na deze upgrade en de toepassing van SEO-technieken sneller en beter vindbaar en stijgt naar een van de hoogst haalbare plaatsen in de Google Ranking. Social media worden ingezet om de doelgroep te binden en te boeien: Twitter, Facebook en Linkedin leiden tot een eerste stijging van 150% aan bezoekers. De start van een promotiecampagne met KLM - verspreid via persberichten en social media - en online marketing laat het aantal bezoekers spectaculair stijgen tot 1.000% ten aanzien van de benchmark.

Traderouteasia-beeld-04

Doe mee en vlieg gratis naar China
Wie de website bezoekt en meedoet aan de kennismodule maakt kans op een gratis reis voor twee naar China met KLM. Start hier: www.traderouteasia.nl

Tags: Cases, sociale media, klm, vwa, nvwa, consultancy, content, projectbegeleiding, sem, sam, adwords, conversie, illumicom.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.