Herman-groot

Boek over multiculturele thema's

4

‘Lachen en huilen.’ ‘Ontroerend…’ In het korte verhalenboek, getiteld ‘Bord voor je Kop’ vertelt leraar Herman Wagemans over zijn leraarschap op een zwarte VMBO-school. Van Jihad tot Loverboys, van politiek tot politie-intimidatie. Illumicom wierp zich op als uitgever en gaf vorm aan de 72 verhalen die de multicultuur van Nederland vanuit het klaslokaal laat zien. Het eerste exemplaar wordt na het zomerreces aangeboden aan de minister van OCW.

Auteur Herman Wagemans was in het verleden een collega binnen het Illumicom-team, maar besloot zijn kwaliteiten in te zetten als leraar op een zwarte vmbo.

Jihad, loverboys, homo’s en discriminatie

Voor het schoolbord en op het schoolplein openbaarden zich actuele, openhartige en ontroerende discussies en situaties met jonge Nederlandse scholieren uit andere culturen: Pakistanen, Hindoestanen, Surinamers, Turken, Marrokanen, Antillianen, Afrikanen. Herman besloot deze situaties en dialogen vast te leggen in korte themaverhalen: van de jihad tot loverboys, van homo’s tot discriminatie.

Eerste exemplaar voor ministerie van OCW
De verhalen zijn heerlijk om te lezen en geven een eerlijke inkijk op de dagelijkse werkelijkheid van een zwarte vmbo. Het boek is ook ideaal voor alle professionals in het voortgezet onderwijs: van docenten tot directeuren, van beleidsmakers tot politici. Het eerste exemplaar wordt ma het zomerreces aangeboden aan de minister van Onderwijs.

Illumicom als uitgever
Illumicom heeft Herman Wagemans ondersteund bij het proeflezen van zijn artikelen, de vormgeving van het boek en het drukken van een eerste oplage. Illumicom heeft zich ook als uitgever opgesteld. Wilt u een exemplaar? Belt u of mailt u dan gerust of bestel het in uw boekwinkel.

Tags: Cases, projectbegeleiding, boeken, illumicom

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.