Ministerie-EZ-groot

Brainstormsessie voor EZ

6

Op 12 november 2012 is de brainstormsessie ‘‘Icoonprojecten in the spotlight’’ georganiseerd door Illumicom op verzoek het ministerie van Economische Zaken en Innovatie. Met de introductie van 10 Icoonprojecten Economie & Groen in de Regio wordt door het ministerie nagestreefd om de wederzijdse versterking van economie en groen een impuls te geven. Dit in lijn met het regeerakkoord 2012 t.a.v. vergroenen van de economie.

De brainstorm onder leiding van Erik van der Geest (Illumicom) met acht beleids-
ambtenaren van het ministerie en twee externe deskundigen was specifiek bedoeld om ‘out of the box’ creatieve ideeën te generen voor het communiceren en benutten van deze Icoonprojecten. Het bleek echter dat ook de opzet, draagvlakvorming en doorvoering van het project zelf een ‘Out of the box’-attitude en handelen vereist van de projectgroepleden.

Ministerie-EZ-beeld01

De resultaten van de volledige brainstorm leverde daarom niet alleen een interessante lijst aan creatieve concepten voor communicatie op, maar ook heldere inzichten, inhoudelijke impulsen en collectieve argumenten voor de groep beleidsambtenaren hoe vervolgstappen kunnen worden genomen om de Icoonprojecten optimaal effectief te benutten.

De conclusies en resultaten van deze volledig verzorgde dag door Illumicom werden op hoofdlijnen benoemd en uitgebreid beschreven in een vertrouwelijke rapportage voor het ministerie.

Tags: Cases, strategische communicatie, consultancy, Illumicom. Overheden. Ministerie.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.