simon-vinkenoog-groot

Breek de regels met Simon Vinkenoog

7

Begin 2008 organiseerde Illumicom, Monica Scheepers, een Impuls-sessie voor beleidsmedewerkers van de Algemene Inspectie Dienst (AID). Deze verrassende bijeenkomst met literair fenomeen Simon Vinkenoog en samoerai vechtsportexpert Henk Verschuur bleek een succes. Simon Vinkenoog verhaalt:

'Breek de regels. Volg nooit de uitgestippelde paden. Probeer wat anders te doen, ook al vertellen mensen dat je gek bent. Alles wat je kunt dromen is mogelijk, het enige wat je nodig hebt is lef.' Vrij naar Paulo Coelho; het knipsel uit De Pers van gisteren werd me vanmiddag in de handen gestopt door een der deelnemers aan de workshop die ik mocht begeleiden, via Illumicom, voor een twaalftal beleidsambtenaren van de AID, met als onderwerp inderdaad: Communicatie.

Een onderwerp, waar ik uit de aard van mijn schrijverschap al heel wat mee te maken heb gehad, vanaf het moment dat ik mij niet louter vanachter een schrijfmachine of ganzenveer-kroontjespen-inktpotje of scherm tot anderen richtte, maar de persoonlijke confrontatie aanging. Die is mij overigens wonderwel bevallen; welke betere manier om jezelf te leren kennen dan in wisselwerking met anderen. Ik stond niet alleen in de opgave; mede-deelgenoot in dit avontuur (want dat is en blijft het: altijd de eerste keer!) was Henk Verschuur, met wie het meer dan aangenaam was kennis te maken: ik had nog nooit van de man gehoord maar hij bleek een zeer inspirerende persoonlijkheid.

Daarvoor hoefde ik niet eens (achteraf) Google te consulteren, de vechtsportgoeroe genaamd Shihan Henk Verschuur, Yugen Budo Shinkokaino Soritsusho heeft het een en ander in zijn mars. Hij durft zich in zijn Japanse kledij een samoerai te noemen - hij deed mij uiterlijk aan Gurdjieff denken - en weet overtuigend weer te geven waaruit deze levenshouding bestaat. Aanstekelijke anecdotes en enkele inzicht verschaffende oefeningen; begrippen als wei-woe-wei werden verduidelijkt en uiteraard speelt elke ervaring een rol: alles in het teken van het Los-laten, het Open-staan - het was spekkie voor mijn bekkie en ik had de indruk, dat wij, ieder vanuit onze eigen inbreng, een complementair en consistent verhaal wisten over te brengen. Ik liet me uiteraard vergezellen door (citaten van) Erich Fromm, Henk Goudappel, Charles Fourrier en Johan Huizinga (Homo Ludens), maar onze intentie kwam overeen met onze essentie: de ons door het leven geopenbaarde bronnen prijsgeven aan anderen: het verwerven, verwerken en verstrekken van kennis vormen een geheel. Open Source. Open Society. Open Mind. A piece of my heart; het moest en mocht even gezegd. Simon Vinkenoog, interpreet.

Voor meer informatie over impuls sessies van Illumicom neem contact op met Monica Scheepers 070 - 42 74 931.

Tags: Cases, Strategische communicatie, overheden, event, AID, Illumicom, Simon Vinkenoog. 

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.