NtVP2009-groot

Congresmarketing en organisatie, zonder zorgen

5

Een congres of event produceren. Voldoende deelname verzekeren met marketing. Een inspirerend programma maken. Het is een van de activiteiten van Illumicom. Dit jaar produceerden we de deelname van twee MARCOM-exposanten en diverse relatie-events. De marketing van het congres voor de NtVP - de Nederlandstalige vereniging voor Psychotrauma - staat nu op de agenda.

NtVP-beeld02
NtVP-beeld02

Na de geslaagde congressen in 2009 en 2010 heeft NtVP Illumicom wederom gevraagd de marketing en organisatie van hun vakcongres in De Meervaart in Amsterdam te verzorgen.
NtVP2009-beeld02 

25% meer bezoekers, tevreden deelnemers in 2010
Zowel budgettair als inhoudelijk is onze service voor de NtVP positief gebleken. Het congres in 2010 trok 25% meer bezoekers dan in 2009. Het kende verder meer sponsoren en standhuurders. Het congres werd door deelnemers gewaardeerd met het cijfer 7,8. De organisatie kreeg een ruime 8.

Congresmarketing: van adverteren tot direct mailings
De doelgroep van het congres is relatief moeilijk te bereiken. Illumicom benadert de doelgroepen bewust via niche-vakmedia en direct mailings. Aanmeldingen op diverse congressites ondersteunen de werving. Samen met direct mailings aan NtVP-leden, alle GGZ-instellingen en voormalige congresbezoekers leidt dit tot een positieve response.

ntvp03 

E-ticketing, automatische bevestiging
Met de special online-site kunnen deelnemers zich registreren en direct via IDEAL betalen. De deelnemers ontvangen direct een digitale bevestiging en digitale factuur op naam. NtVP en Illumicom kunnen online zien hoeveel en wie zich hebben ingeschreven, zowel voor het congres als per workshop.

NtVP-beeld01
NtVP-beeld01

Productie, evaluatie en accreditatie
Op de congresdag zelf worden honderden gasten en presentatoren ontvangen door het Illumicomteam. Zowel koffie, lunch en borrel worden perfect verzorgd. Na het congres worden alle deelnemers benaderd voor evaluatie en de aanvraag van accreditatie bij hun vakorganisatie. Deze accreditatie-procedure wordt begeleid door Illumicom, maar door het secretariaat van NtVP afgerond.

NtVP-beeld02
Voor meer informatie over de organisatie van uw event of congres, belt u gerust met Monica Scheepers of Erik van der Geest op 070 - 42 75 931

Tags: Cases, strategische communictaie, content, projectbegeleiding, event, Psychotrauma, website, event, Illumicom, NTVP. 

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.