MH17-illustratie-groot

CRISIS, REPUTATIE EN COMMUNICATIE O.A. … MH17

12

Reputatiemanagement of crisismanagement. Het kan ineens een topprioriteit zijn. Als er een ramp als MH17 plaatsvindt bijvoorbeeld. Of asbest wordt gevonden in een schoolgebouw. Wanneer een kritisch bouwproduct niet blijkt te voldoen aan de eisen, of een zeer negatief artikel wordt gepubliceerd en ernstige kritiek wordt geuit op de organisatie. Illumicom is gespecialiseerd in reputatiemanagement en crisiscommunicatie, actief én defensief.

Reputatiemanagement
Illumicom past reputatiemanagement actief toe als onderdeel van het positief positioneren van merken, organisaties en personen. Het versterken en uitvergroten van een positief aspect kan wonderen doen voor het realiseren van doelen. Strategisch reputatiemanagement – inclusief de positionering - voeren we mede op basis van de PESTEL-analyse (http://www.professionalacademy.com/blogs-and-advice/marketing-theories---pestel-analysis ) (Politieke, economische, sociale, technische, environment en legale trends). Bij een aanval op de reputatie van een bedrijf, zorgen we voor de defensie van de reputatie; strategische advisering en coaching van cliënten over de inzet van media, het opzetten van key messaging, het verwijderen van negatieve Google-noteringen en lobbyen, onderhandelen, stakeholders PR en netwerken is hiervan een onderdeel.

Crisis-Slechtnieuwsgesprek

Crisiscommunicatie
Crisiscommunicatie betreft twee aspecten. Ten eerste het zorgen voor rust, duidelijkheid en ondersteuning bij afgewogen besluitvorming in een impactvolle uitzonderlijke situatie. Ten tweede: het zorgdragen dat de juiste wijze van communiceren wordt voorbereid onder hoge druk en ook wordt gekozen. Daarbij dienen ook de juridische implicaties direct te worden meegewogen. Illumicom werkt dan ook samen met een crisismanagement-adviseurs, advocaten en crisismedia-specialisten bij voorliggende crisissituaties.

Expertise
Illumicom is ingehuurd door overheden, beursgenoteerde organisaties, NGO’s, commerciele bedrijven en private partijen bij het beantwoorden van hun crisiscommunicatievraagstukken. Onder meer bij de diverse MKZ-crisis, Vogelgriepcrisis, MH17-ramp, asbestmeldingen, product recalls en negatieve media-aandacht en juridische aanvallen met een potentieel ernstige effect voor de betrokken cliënten.

Voor meer informatie of directe ondersteuning, bel 070 4275 931

Tags: Crisis communicatie, reputatiemanagement

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.