raad-huisstijl02

Geslaagde huisstijloperatie voor Raad

4

Een wijziging van bedrijfsnaam vraagt veel aandacht. Van de aanpassing van de huisstijl tot de e-mailadressen, van de corporate website tot lichtborden, van het informeren van relaties tot en met de naamplaat. Raad Rotterdam vroeg Illumicom om deze aspecten te verzorgen en te coördineren.


raad-huisstijl02
raad-huisstijl02

Raad Rotterdam is de nieuwe naam van administratiekantoor Raad, Hijzen en Kooi. Door een buy-out van één van de partners, was de opgave om binnen twee maanden de oude huisstijl subtiel te wijzigen en relatief geruisloos door te voeren. Online en offline. Illumicom ontzorgde de opdrachtgever en verzorgde de volledige coördinatie en uitvoering.

Radd-Rotterdam-huisstijl-groot

Scherper, frisser, intelligenter

De ontwerpers van Illumicom realiseerden in eerste instantie een nieuwe huisstijl: herkenbaar voor bestaande relaties, maar toch beduidend anders. Scherper, frisser, intelligenter. De schuine streep van Raad werd geraffineerd als ondersteunend beeldmerk toegepast. Semi-chique crèmekleurig papier voor drukwerk is nu helder wit: transparant zoals het hoort. Bovendien adviseerde Illumicom om onder een nieuwe naam te gaan opereren; te weten Raad Rotterdam.

raad-huisstijl03
raad-huisstijl03Online-transitie geslaagd

Voor de online-transitie bleken meerdere externe partijen aangestuurd te moeten worden. Het Raad-Online-boekhoudsysteem moest worden ondergebracht - onmerkbaar voor de relaties - onder een andere domeinnaam. De website moest visueel en inhoudelijk worden aangepast in de nieuwe huisstijl, op een nieuwe domeinnaam. Nieuwe e-mailadressen moesten worden aangemaakt, worden ingesteld inclusief e-mail-tag, terwijl de oude voorlopig moesten blijven werken voor ontvangst. Deze operatie verliep zonder zorgen voor de opdrachtgever en zijn klanten.

Signing en informering
De nieuwe naam en huisstijl werd doorgevoerd op alle drukwerkzaken en signing van het bedrijf; van welkomstbord tot lichtbord op het kantoorpand. Alle relaties werden met een 'Goed nieuws van uw accountant'-klapkaart geïnformeerd over de naamswijziging. Zakelijke toeleveranciers kregen daarnaast een brief en ook officiële instanties, zoals bank en Kamer van Koophandel werden hierover geïnformeerd.

Tags: Accountancy, Raad Rotterdam, huisstijl, content, projectbegeleiding, illumicom, website, online

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.