Printvisie-groot

Groene positionering Printvisie werpt vruchten af

4

Een drukkerij drukt. Zo ook Printvisie uit Rotterdam. In een keiharde prijsvechtersmarkt wil Printvisie - tegen de stroom in - jaarlijks 10% groeien met behoud van marge. Illumicom werd verzocht een onderscheidende positionering te bedenken, marketingadvies te geven en een middelpakket te verzorgen. Printvisie oogst inmiddels spraakmakend succes als de Groenste drukkerij van Rotterdam, en werd met een Award onderscheiden als kwaliteitsdrukker.

printvisie04
printvisie04

Printvisie is na 25 jaar nog altijd een gezonde onderneming. De drukkerij drukt ambachtelijk en kent sinds begin 2000 ook een online-verkoopkanaal. In 2009 is de drukkerij overgenomen door Leander Wünschmann. Om de omzet- en margetargets uit te bouwen is echter een sterker profilering nodig dan prijs en kwaliteit alleen.

Printvisie-beeld02

Groen is gewoon frisser
Illumicom beveelt een compleet groene strategie aan met als positioneringsstatement:'De Groenste Drukkerij van Rotterdam'. Dit om overheden te binden, onderscheidend herkenbaar op de markt te zijn. Duurzaamheid, MVO, CO2-uitstoot zijn tenslotte corporate issues. De eenvoudige bedachte slogan 'Groen is gewoon frisser'‚ geeft aan dat Printvisie daar niet moeilijk over doet. En dat is tegelijk een tweede pijler: Printvisie is een professioneel laagdrempelig servicebedrijf, dat ook nog een spannende events faciliteert om te netwerken.

printvisie02 Printvisie-beeld01


Illumicom verzorgt het compleet middelenpakket

• Website
• Brochures
• Advertenties
• Persberichten
• Publicaties
• Lezing (Groen is gewoon frisser)
• AV-producties
• E-mailings
• Direct Mailings
• Beursstand-ontwerp/productie
• Direct Mailings

printvisie02
printvisie02

Nieuwe website, CO2 barometer en Marcom-beurs
Met een nieuwe website en een interactieve online-CO2-barometer maakt Illumicom de service en propositie heel concreet en inzichtelijk. De CO2-barometer wordt zowel in actiebijagen van de Adformatie gepromoot, en is ook op de Marcom-beurs in de Amsterdam te zien. Het idee slaat aan bij prospects en leidde in 2010 tot de instroom van 25% aan nieuwe opdrachtgevers.Eigen groen papier en agenda leidt tot Award
Om het groene concept nog sterker te verankeren heeft Printvisie - op advies van Illumicom - ook haar eigen papierlijn gelanceerd: Printvisie Greenlabel. Het allerschoonste papier ter wereld. Dit resulteerde in artikelen in vakbladen en publicaties, zoals BNO, de groene offerte, Adformatie en het vakblad Printbuyer. Het groene thema wordt doorgezet in het nieuwjaarsgeschenk van Printvisie: de groene agenda (uiteraard gedrukt op het eigen papier). Deze werd door vakgenoten onderscheiden met als 'de beste agenda van Nederland'.

 

Tags: Cases, Strategische communicatie, consultancy, content, projectbegeleiding, drukkerij Printvisie, Illumicom,herpositioneren, website, groen beleid, MVO, Erik van der Geest

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.