DHL-groot

Integratieprocesbij DHL

4

Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Niets vreemds aan. Een overname van een bedrijf en de integratie van cultuur, werkprocessen en mensen vereisen echter speciale aandacht. DHL Global Forwarding, onderdeel van Deutsche Post World Net, nam recent Exel over. Wereldwijd. Illumicom ondersteunt het proces met communicatie.

Door de overname is DHL onbetwist markleider geworden op haar gebied. Het overname- en integratietraject is zeer professioneel voorbereid en gepland. Voor de totale overname en voor elk land hebben de consultants van McKinsey een tijdpad en een programma van activiteiten aangegeven. Ook voor Nederland.

DHL-beeld02
DHL-beeld02

Communicatie van belang
In een hoog tempo worden de logistieke systemen van de bedrijven op elkaar afgestemd, en worden vestigingen en afdelingen gebundeld. Om dit veranderingsproces te ondersteunen en te verduidelijken is communicatie op vele niveaus uiteraard essentieel. Illumicom verzorgt daarom onder meer elke zes weken een integratiemagazine, gericht aan de circa 1.000 medewerkers van DHL Global Forwarding in Nederland.

DHL-beeld02
Integratiemagazine

In dit magazine, getiteld FWD>>, worden de belangrijkste activiteiten op het gebied van integratie toegelicht aan alle medewerkers, komt het nieuwe managementteam aan het woord en wordt de meerwaarde beschreven van de nieuwe collega's en hun activiteiten. Tenslotte kunnen medewerkers reageren op een stelling. Het eerste magazine is in vier weken geproduceerd.

DHL-beeld01
DHL-beeld01

Communicatiemiddelen
Naast het magazine zijn in het kader van de integratie ook andere communicatiemiddelen gepland voor DHL. Zoals een relatiedag tijdens de aankomst van de Volvo Ocean Race in Rotterdam.

DHL-beeld01

Tags: Cases, veranderingscommunicatie, strategische communicatie, consultancy,content, projectbegeleiding, Illumcom, DHL, logistiek. 

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.