nVWA-groot01

Interne transitie verbetert nVWA

4

Met onder meer een voorlichtingsfilm van 28 minuten en een gescripte PowerPoint, heeft de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit een begrijpelijke toelichting in handen gekregen om een intens transitietraject met vele veranderingen toe te lichten. Illumicom tekende voor script, scenario, ontwerp, montage en uitvoering.

De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit ontstaat per 1 januari 2012 door een fusie van de AID, PD en de VWA. Enkele duizenden medewerkers krijgen hierdoor nieuwe taken, nieuwe doelen, nieuwe collegae en de opgave om anders samen te werken met de buitenwereld. Op hoofdlijnen is nu al bekend wat daartoe nodig is, maar een exacte route is er nog niet. Vandaar dat het voorbereidend transitietraject op advies van Illumicom conceptueel wordt gepresenteerd als 'Samen Op Reis naar de nieuwe VWA'. 

nVWA-beeld01
nVWA-beeld01
Samen Op Reis film door Illumicom

Samen op reis-voorlichtingsfilm
In een voorlichtingsfilm van 28 minuten worden aanleiding, verandering, nieuwe taken en gevolgen voor de medewerkers toegelicht; afgewisseld met interviews van de klanten van de nVWA. In de film wordt ook duidelijk dat medewerkers een eigen verantwoordelijkheid hebben voor het succes van de fusie.

nVWA-groot


Een belangrijk deel van het bereiken van de transitiedoelen wordt namelijk neergelegd bij de nVWA-medewerkers op de werkvloer en op managementlagen. Zij mogen deels hun eigen doelen en tempo gaan bepalen. Eén ding is zeker: de wijze van controleren wordt anders - steeds meer risico-gebaseerd. En dat vraagt niet alleen meer kennis maar vraagt intern echter ook bewustzijn over het nut & noodzaak van de veranderingen; anders volgt er geen attitude- en gedragsverandering. En die is wel nodig, gezien de missie van de nVWA en de wens van de klanten van de nVWA.Interviews met Unilever
Illumicom schreef voor de voorlichtingsfilm het script, verzorgde de animaties, filmbeelden, voice-overs en de interviews met vier belangrijke klanten van de nVWA, waaronder Unilever en de branche-organisatie Levensmiddelen Industrie. In vier hoofdstukken van circa zeven minuten werd aan de medewerkers uitgelegd waarom, hoe en wat wijzigt.

nVWA-beeld02
nVWA-beeld02

Gescripte PowerPoint en Voorlichtingsboekje
De PowerPointpresentatie met uitgewerkt design en voorleesscript gemaakt door Illumicom werd primair gepresenteerd door de directeur Divisie Industrie. Deze PowerPoint vertelt in andere bewoordingen en met andere voorbeelden hetzelfde verhaal.

nVWA-beeld02 (800 x 442)

In een begeleidend introductieboekje van 36 pagina's wordt de medewerkers duidelijk wat zij moeten gaan bereiken en in welke nieuwe teamsamenstellingen zij vanaf 1 januari 2011 al gaan samenwerken.
Deze voorlichtingsset wordt toegepast op de Industriedag van de nVWA op 5 oktober 2010 in Utrecht, geplaatst op het intranet en gebruikt voor nadere toelichtingen in de teams van de nVWA. De kick off van 'Samen op reis naar de nieuwe nVWA' is daarmee een feit.

Tags: Cases, strategische communictaie, content, projectbegeleiding, video, av, overheden, nvwa, vwa, illumicom.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.