MicroStrategy-groot01

MicroStrategy vraagt om advies

6

MicroStrategy staat voor dezelfde uitdaging als elk technologiebedrijf in de wereld. De nieuwe generatie (digital natives) en de nieuwe technische standaard (the cloud) dicteren dat data-informatiestromen - hoe complex ook - overzichtelijk moeten worden gepresenteerd. Het liefst via een simpel dashboard, dat bovendien online bereikbaar moet zijn.

MicroStrategy-beeld02
MicroStrategy-beeld02

De visie, strategie en R&D van MicroStrategie sluiten goed aan op deze nieuwe dimensies. De marketingcommunicatie leunt echter sterk op applicatie-, product en dienstniveau en lijkt achter te blijven. Het resulteert in de vraag: met welke boodschap moeten wij nieuwe prospects benaderen.
MicroStrategy-groot
Het advies

Illumicom adviseert MicroStrategy om richting prospects niet langer te focussen op technische en gefragmenteerde product- en dienstencommunicatie. We bieden twee complementaire communicatie-ingrediënten om de ontbrekende zaken in te vullen. Het eerste ingrediënt betreft het belichten van de unieke visie van de onderneming op de toekomst van Business Intelligence software. Dit biedt een sterk, bewijsbaar en duurzaam fundament voor de communicatie. Door deze belofte te vertalen in een thema (New Dimensions in BI), heeft het bedrijf direct een corporate promise. Deze kan overal en altijd worden toegepast in de communicatie. Het tweede ingrediënt betreft de vereenvoudiging en de vermenselijking van de boodschap. Onder het motto: wat kunnen we leren van Apple?, wordt in de presentatie duidelijk gemaakt dat MicroStrategy in eerste instantie altijd met mensen communiceert die vooral gemak en een positieve beleving nastreven. Als de nummer 1 van de wereld is het tenslotte al lang duidelijk dat MicroStrategy perfecte producten en diensten levert.

MicroStrategy-beeld01
MicroStrategy-beeld01

MicroStrategy-beeld01
Het resultaat

Het advies is in eerste instantie enthousiast ontvangen binnen de Europese divisie van MicroStrategy. De presentatie, concepten en tactische toevoegingen worden nu nader besproken met Corporate Communications van MicroStrategy in de VS. Een eerste advertentie is als concept gepubliceerd in CIO Magazine. In 2013 worden de ideeën nader verwerkt in de campagne die MicroStrategy inzet om meer zakelijke relaties in Nederland, Europa en het Midden Oosten te kunnen opbouwen op basis van de nieuwe dimensies die het bedrijf biedt op het gebied van Business Intelligence.

MicroStrategy01-klein

Tags: Cases, Microstrategy, Business Inteligence, Advertentie, Consultancy, Illumicom, Presentatie.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.