lnv-groen-groot

Nationale 'groene' communicatie Natura 2000

6

Ruim 10 jaar doet het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een beroep op de kwaliteiten van Illumicom bij het opstellen en uitvoeren van diverse nationale voorlichtingsprogramma's. Met name over natuurwetgeving.

groene-communicatie-beeld01
groene-communicatie-beeld01

In 2007 heeft Illumicom onder meer de AV-presentaties, draaiboeken, advertenties, presentatietrainingen, techniek en banieren voor de publieke inspraakavonden rond de aanwijzing van Natura 2000-gebieden verzorgd én vervolgens de redactie en vormgeving van de Nota van Antwoord.
groene-communicatie-beeld01

Dankwoord van de minister
Illumicom adviseerde en produceerde 12 publieksvriendelijke interactieve AV-presentaties, met specifieke streek-/provinciegerichte informatie. Het nut van de bescherming van 'Natura 2000-natuurgebieden' en de keuzen van het ministerie werden beeldend en begrijpelijk uitgelegd, terwijl voor- en tegenstanders van het thema 'Natura 2000' aan het woord kwamen. In een nawoord op video bedankte de minister van LNV, Gerda Verburg alle aanwezigen voor hun aandacht. Deze open aanpak en de geste van de minister leidde in vrijwel alle publieke presentaties tot spontaan applaus van de aanwezigen. Een unicum voor LNV.

Redactie en opmaak Nota van Antwoord
Illumicom verzorgde in het tweede deel van 2007 tevens de redactionele begeleiding van de brief aan de Tweede Kamer én de redactie en de vormgeving van de Nota van Antwoord Natura 2000-gebieden. Zowel de brief als het 140 pagina's tellende officiële document zijn onlangs behandeld in de Tweede Kamer. De open wijze van communiceren en voorlichten werd door voor- en tegenstanders van het beleid geprezen.

Tags: Cases strategische communicatie, consultancy, content, projectbegeleiding,. minister Veerman, Illumicom, overheden, video, event, av, natura 2000

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.