">
Exact-huisstijl-groot

Nieuwe Corporate Identity voor EXACT

2

Met vier ontwerpers heeft Illumicom de nieuwe Corporate Visual Identity van het beursgenoteerde Exact in 2009 geïmplementeerd. in vier maanden tijd werden bijna 600 middelen ontworpen: van het brandbook en de corporate brochures tot digitale interfaces en billboards. Clemens Riedl, Exact's Marketing Director: "Met de nieuwe visuele identiteit komen we veel dichter bij de wereld van ondernemers die wij ondersteunen en communiceren we wereldwijd op een eenduidige wijze."

exact02
exact02


De door Illumicom doorgevoerde nieuwe visuele identiteit benadrukt de nieuwe merkstrategie van Exact, gebaseerd op de gepassioneerde ondernemersgeest. De producten en diensten van Exact bieden vrijheid en controle aan ondernemers. Exact staat daarbij als ondernemer naast de ondernemers.

exact02

Vier hoekstenen
Naast het nieuwe woordmerk = Exact, vormen vier iconen een extra onderdeel van de Corporate Visual Identity. Deze iconen staan voor de hoekstenen die essentieel zijn voor het succes van kleine en middelgrote bedrijven: mensen, samenwerking, structuur en resultaten. Het zijn fundamentele aspecten die ten grondslag liggen aan de wijze waarop Exact oplossingen ontwikkelt. De tagline "Exact. And it all comes together." weerspiegelt de kern van wat Exact zijn klanten brengt. Exact heeft de nieuwe merkstrategie ontwikkeld met Duval Guillaume, een in België gevestigd bureau, onderdeel van de Publicis Group. Illumicom zorgde voor de implementatie van de huisstijl, tot en met de signage voor het wagenpark van de business software specialist uit Delft.

exact03
exact03

Van jaarverslag tot billboards
Illumicom werkt sinds 2005 regelmatig voor Exact. Na diverse jaarlijkse events te hebben verzorgd en te hebben vormgegeven voor Exact Software Nederland, werd Illumicom in 2009 gevraagd om mee te werken aan de CVI. Een samenwerking die goed is bevallen. Momenteel werkt Illumicom mee aan het ontwerp en de vormgeving van de jaarverslagen, diverse billboards en publicaties rond de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor van Exact.

exact03 

Tags: Cases  Consultancy, content, projectbegeleiding, cvi, beeldmerk, illumicom, exact. 

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.