LHnet-groot02

Online profilering Large Herbivore Network

9

Een sterke en functionele profilering voor het Large Herbivore Network. Dat was de wens van het ECNC ( het onafhankelijk Europese kenniscentrum voor biodiversiteit en duurzame ontwikkeling). Illumicom zorgde voor een fris en functioneel ontwerp van de nieuwe website, de restyling van logo en diverse presentatiemiddelen. Het resultaat: een impuls in aandacht voor het netwerk. 

De mens rukt overal ter wereld op. Vaak ten koste van de natuurlijke wildernis. Dat is helaas geen voorpaginanieuws meer. Het is wel een zorg voor de levenskwaliteit van de mens en het voortbestaan van veel diersoorten in het wild. Het ECNC werkt dagelijks met nationale en internationale organisaties aan het duurzame behoud - en waar mogelijk de ontwikkeling - van de natuur: voor mens en de flora en fauna.

LHnet-beeld05

Saving Eurasia’s Wildlife Treasures
Eén van de onderdelen van ECNC is het Large Herbivore Network. Grofweg vertaald: het Grote Grazers Netwerk. Grote grazers in het wild zijn vegetarische dieren, zoals de bison en het paard. Deze  spelen een belangrijke rol in de natuurlijk keten. Zij bepalen mede de vorming en het behoud van een landschap, flora en fauna. Zo hebben zij ook een plek in de voedselketen voor andere diersoorten.

LHnet-beeld02

Illumicom wordt betrokken op het moment dat de ECNC het netwerk adopteert en integreert in haar activiteiten. Een nieuwe profilering is noodzakelijk. Doel: een internationaal platform om projecten, mensen en informatie te verbinden en te delen. We analyseren eerst het belang en definiëren de meerwaarden van het netwerk. We maken vervolgens het nieuwe beeldmerk en huisstijl en voegen het centrale aaibare motto toe ‘Saving Eurasia’s Wildlife Treasures’.

Los van de online-profilering worden diverse externe presentatiematerialen verzorgd: van een basispresentatie in Powerpoint over het Netwerk tot een Engelstalige drieluik-folder. We hanteren frisse kleuren en heldere infographics. 

LHnet-beeld04

Resultaat: verhoogd bezoek
Het resultaat mag er zijn. De website moest een actief informatie- en kenniscentrum worden, met centrale databases over en voor projecten, mensen en diersoorten. Het moest mensen verbinden, wereldwijd. Dankzij het technisch, functioneel en visuele ontwerp - getest via proef-clickmodellen, een slimme navigatiestructuur en de complete beeldaanlevering staat het resultaat als een huis. Inclusief een betere zichtbaarheid en vindbaarheid op internet. De fonkelnieuwe website kende vanaf de lancering een steeds stijgend bezoekersaantal en aantal actieve deelnemers. Het Large Herbivore Netwerk is daarmee nieuw leven ingeblazen en verbindt en informeert expert-bezoekers uit de hele wereld.

Zie ook www.lhnet.org

 

Tags: Cases, LHnet, ECNC, Profilering, Ontwerp, Webdesign, Analyse, Europa, Azië, Restyling, Presentatie, Large Herbivore Network,
Powerpoint, Beeldmerk, Huisstijl, consultancy, content, projectbegeleiding, Hans Kampf

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.