Plag-groot3

Plag Websucces: Positioneren in de eredivisie

4

Met 25 medewerkers en diverse A-merken als vaste klant, is het bescheiden webbureau Plag in Zoetermeer ineens een speler van formaat geworden in de internetwereld. De organisatie wil méér én verder groeien. Dat vraagt om een professionele positionering. We worden gevraagd Plag bij de transitie naar het volgende niveau te ondersteunen. Met verrassende gevolgen.

Het nuchtere Zoetermeerse Plag webbureau van DGA Edwin Plag staat na 5 jaar investeren op het punt om een vaste plek in de eredivisie van de Nederlandse internetbureaus te verdienen. Duurzame klant Tele2 vertrouwt op dit bureau bij de zeer complexe technische integratie én het gebruiksvriendelijke ontwerp van hun nieuwe website en webshop. Klant Bouwgarant vertrouwt Plag de volledige internetmarketing en -profilering toe. Het bureau groeit gestaag als kool, zo ook de omzet. Plag heeft dan ook een aantrekkelijk visie, de kwaliteiten, de klanten en een zeer effectieve werkwijze om zich met recht te gaan positioneren en profileren als behorend bij de top.

Top 20 Internetbureau van Nederland.
Onze werkzaamheden bestaan in de eerste fase uit de analyse van de ambitie, de huidige positie in de markt, de cultuur en een concurrentieanalyse om een doordacht nieuw beeldmerk en aanverwante huisstijl te kunnen ontwikkelen. Meest bijzondere aan Plag: het feit dat zij uiterst effectief en efficiënt zijn georganiseerd en dat zij een integrale visie hebben op internetmarketing en dit ook waarmaken. Dit leidt tot de conclusie dat Plag – zakelijk en nuchter – het maximale rendement voor de klant weet te halen en succes voor de klant kan waarborgen. Qua omvang en kwaliteit is Plag danook een Top 20 Internetbuerau van Nederland.

 Plag-beeld06

Onderscheidend beeldmerk
Op basis van deze uitgangspunten wordt de vorm van het beeldmerk geënt op de structuur van een honingraat. De zeshoekige vorm (hexagram) is wiskundig de meest effectieve wijze van ruimte gebruiken. Bovendien is deze vorm onderscheidend: géén enkel ander internetbureau past dit toe. De kleur blauw wordt gekozen na analyse van kleurgebruik en kwaliteit van de concurrentie. De zakelijkheid van blauw sluit goed aan bij de positieve associatie in de markt. De naam Plag wordt met gestileerde typografie geplaatst. Aan het beeldmerk wordt vervolgens het woord websucces toegevoegd. Hiermee is de visie, propositie en werkwijze in het beeldmerk vertegenwoordigd, inclusief een onderscheidende vorm met positieve kleurcombinatie.

Content in woord en beeld uitgewerkt
Visie, missie, kernwaarden en proposities worden vervolgens op verzoek in woord en beeld nader uitgewerkt voor digitale en gedrukte media. We ontwerpen de website voor deze topwebsiteontwerper, we maken een gedrukte brochure én beschrijven voor alle prospects wat de waarde en de dienstverlening van Plag Websucces is. Dit alles onder hoge druk, want Plag wil rond de release van de nieuwe Tele2-site zich graag neerzetten in de markt. Dat momentum mag niet worden gemist. Het is bij uitstekl geschikt om nieuwe klanten te overtuigen.
Plag-beeld05

Claim in the market
Plag heeft onder de internetbureaus al een naam met faam. Zo wordt het bureau genomineerd voor de internetaward DIA. De groot zakelijke wereld kent Plag echter onvoldoende. Onbekend maakt onbemind, dus met een beperkte burstcampagne zorgen we voor verhoogde naamsbekendheid. Met een serie advertenties in NRC, bijsluiters in vakbladen, persbericht en de aanwezigheid op de vakbeurs MARCOM zetten we voor ééns en voor altijd de toon: Plag websucces is het Top 20 Internetbureau van Nederland. Het eindresultaat van deze claim 'in the market' is onverwacht, maar goed.

Transfer naar TamTam

De sterrenkwaliteit van Plag websucces wordt (h)erkend door TamTam, één van de allerbeste en allergrootste internetbureaus van Nederland. TamTam - dat met 80 medewerkers en vier vestigingen een treetje hoger in de rangorde staat – toont zich geïnteresseerd in deze eigenzinnige en getalenteerde speler genaamd Plag. Er volgt dan ook snel een onderhandeling en een snelle transfer: Plag websucces, het klantenpakket, management en team worden door TamTam integraal overgenomen om de scoringskracht van TamTam verder te versterken. Vijf jaar na zijn oprichting van het Zoetermeerse webbureau, staat DGA Edwin Plag dan ook zij aan zij met de gelijkgestemde topspelers bij wellicht het beste team van Nederland. Onder de noemer Team Plag websucces worden kennis, kwaliteiten en klanten in enkele maanden geïntegreerd. Ook voor ons een wonderlijke transformatie. Plag is niet meer, lange leve Plag!

Tags: Cases

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.