Schiphol-groot

Seminar Schiphol met Simon Anholt

56

Op 23 september jl. stond het thema 'Airport Corridors' centraal tijdens een seminar van Schiphol Real Estate (SRE). Doelstelling? De promotie van een nog beter vestigings-, woon-, werk- en leefklimaat tussen Amsterdam, Schiphol en Hoofddorp. Illumicom werd betrokken bij de inhoudelijke opzet en begeleiding.

schiphol1
schiphol1

Sprekers op het seminar waren burgemeester Job Cohen, Schiphol-bestuursvoorzitter Gerlach Cerfontaine en internationaal onderzoeker en Nation Branding-expert Simon Anholt. Zij wisten het thema levendig toe te lichten en ruim 300 gasten uit bedrijfsleven en overheid een middag lang te boeien. De essentie en logische ontwikkeling van Airport Corridors, ofwel de verbindingszone tussen stad en luchthaven, werden toegelicht. Het seminar benadrukte de noodzaak tot een bewuste kwaliteitsontwikkeling van deze zone tussen Amsterdam en luchthaven Schiphol. Noodzakelijk vanuit een lokaal, nationaal als internationaal perspectief. Zie daartoe ook een verslag van AT5 via deze link.

schiphol1

Onderscheidend in de global market place
Gerlach Cherfontaine gaf aan dat hij een groene identiteit van Schiphol en het aantrekken van hoog opgeleide kenniswerkers in de regio van zeer groot belang achtte. Ook de motiverende speech van Simon Anholt werd zeer gewaardeerd. Deze internationaal vermaarde spreker, onderzoeker en merkenbouwer van landen en regio's, is initiator van diverse internationale indexen. Anholt hield het publiek voor dat indien Nederland zich in de global market place nog beter wil profileren, Nederland haar internationaal herkenbare imago van tulpen, klompen, kaas, een beetje sex en drugs moet benutten. Zijn statement was om plannen aan te pakken en uit te voeren met Nederlandse voortvarendheid. "Actually the Dutch are just as arrogant as the Americans, they simply have to embrace it." Dus ook als het gaat om de gezamenlijke ontwikkeling van de Airport Corridor.

Zie ook:
Het verslag van AT5
Schiphol Real Estate
Simon Anholt

Tags: Cases Strategische communicatie, consultancy, content, event, schiphol, Illumicom.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.