E-Village-Rapport-beeld02

Social Media en PR-plan voor E-Village

7

Het Social Media en PR-plan voor de toonaangevende Nederlandse Email Service Provider E-Village wordt samen met Illumicom opgesteld en uitgevoerd. Dat heeft E-Village recent besloten. Tot de uitvoerende werkzaamheden behoren het opstellen van doel en doelstellingen voor 2012, het samenstellen en verspreiden van persberichten, blogberichten en videonieuwsberichten.

 

E-Village-Rapport-beeld01
E-Village-Rapport-beeld01

E-mail is in ruim 10 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste direct marketing kanalen voor met name consumentenmerken. Door ook de Social media, zoals Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn, in e-mailcampagnes te integreren, kan een merk zijn promotionele impact versterken en eenvoudig een 'community' opbouwen. En dat is precies wat het innovatieve E-Village aan haar relaties als bol.com, KLM, Shoeby en anderen biedt met haar e-mailmarketingplatform Clang.

E-Village-Rapport-groot 

Kritische Prestatie Indicatoren
Op basis van duidelijke doelstellingen, doelgroepen en Kritische Prestatie Indicatoren gaat E-Village haar marketingcommunicatiemix versterken met een actief Social Media en PR-beleid. Hiertoe behoren onder meer het meetbaar opbouwen van een community, het bevorderen van websitebezoek en het bereiken van meer offerte-aanvragen door middel van persberichten, Twittercampagnes, blogberichten, e-mail campagnes met social media-integratie, maar ook E-Village TV; videonieuwsberichten

E-Village-Rapport-beeld02
E-Village-Rapport-beeld02

E-Village TV
Omdat de gemiddelde consument - en dus ook marketeer - graag YouTube bezoekt, is besloten om circa zes keer per jaar een eenvoudig videonieuwsbericht te verspreiden. De eerste pilotversie - door Illumicom geproduceerd - werd positief ontvangen en kende de eerste 8 weken gemiddeld 65 kijkers per week. Een opmerkelijk positieve score.

 

Omzetverhoging meetbaar maken
Om de effecten, kosten en opbrengsten van het Social Media en PR-plan beter te leren begrijpen worden alle intermediaire doelen (zoals het aantal site-bezoekers, het aantal downloads en het aantal 'followers' en 'fans') en de primaire doelen (zoals leads tot klant) zo goed als mogelijk meetbaar gemaakt via benchmarks en tussentijdse meetmethoden. Meetbaar en aantoonbaar toegevoegde waarde boeken is tenslotte ook de missie van E-Village en van Illumicom.

Tags: e-village, social media, video, av, clang, pr, content, consultancy, illumicom

.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.