nVWA-groot

Start VWA vereist informeren, formeren motiveren.

11

Illumicom is door de RVV en later de VWA aangetrokken als één van de adviserende en uitvoerende communicatiepartners in het oprichtingstraject van de Voedsel en Warenautoriteit. Illumicom werd betrokken om het personeel tijdig voor te lichten, beleidspresentaties samen te stellen voor de directie en om een bijzonder coachingstraject uit te voeren.

nVWA-beeld01
nVWA-beeld01

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) wordt opgebouwd uit twee andere organisaties: de RVV en de Keuringsdienst van Waren. De 3.500 ambtenaren worden geconfronteerd met de transformatie van taken, organisatie en cultuur, inclusief de sanering van personeel. Illumicom is door de RVV en later de VWA aangetrokken als één van de adviserende en uitvoerende communicatiepartners in dit traject, inclusief mediatrainingen en een coachingstraject voor een stafmedewerker.nVWA-beeld01

 

 

nVWA-beeld02
nVWA-beeld02

De communicatiestrategie sluit effectief aan bij de hiërarchische cultuur van de overheid en deze specifieke transformatie. Top-down en op hoofdlijnen worden betrokkenen geïnformeerd via roadshows, publicaties en teamleiders. Medewerkers worden structureel verzocht om over hun toekomst na te denken: wel of niet bij de VWA? De 1.000 ambtenaren met functies die komen te vervallen, worden persoonlijk begeleid. De culturen van de twee organisaties worden bewust niet geïntegreerd. De VWA krijgt tenslotte een eigen cultuur. Weerstand tegen de transformatie wordt bewust niet geadresseerd. De koers is toekomstgericht.

Illumicom is sinds 1998 betroken bij communicatietrajecten voor de VWA en de voorloper Rijksdienst voor de Vee en Vleeskeuring. Van coaching tot realisatietrajecten.

nVWA-beeld02

nVWA-beeld02
nVWA-beeld02

Tags: Cases, communicatietraject, VWA, organisatie, cultuur, RVV, VWA, transformatie, sanering, personeel, 

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.