Mach3-illustratie-groot

Strategische koerswijziging: Mach3Builders

2

De strategische koerswijziging en het nieuwe business model voor de innovatieve webdevelopers Mach3Builders, leidde in 2015 tot aandacht in Emerce, een onderscheiding van VNO-NCW, een spectaculaire introductie, seminars en... applaus van bestaande en nieuwe relaties over het nieuwe systeem Blockwise. 

Mach3Builders is een innovator. Zij concurreert sinds 2009 met name op snelheid en prijs voor de technische realisatie en programmering van websites. Het bedrijf heeft met ruim 1500 vaste opdrachtgevers al groot succes geboekt. De digitale wereld staat echter niet stil. Aan de onderkant van de markt dringen steeds vaker gratis Wordpress sites zich op. Wereldwijd wordt er door bedrijven en grafische ontwerpers steeds meer gewerkt met online-sitebuilders. Op termijn zal dit merkbaar zijn in de omzet voor Mach3Builders beseft directeur Wouter Onis zich. De formule van Mach3Builders werkt goed, maar kan beter, zo luidt de vertrekpositie begin 2014.

 Wouter

Strategische Communicatie Methodiek
Illumicom wordt vanaf dag 1 betrokken bij de essentiële vragen. Hoe bereid je je voor op de toekomst in een snel veranderende markt? Met welk product en welke services, welke visie en welke cultuur, welk verdienmodel, welke propositie? Welke marketing en communicatiecampagne hoort daar dan bij? 

Op basis van de strategische communicatie methodiek maakt Illumicom eerst een scherpe analyse van de huidige en toekomstige markt voor het technische webdevelopersbureau. Commerciële, organisatorische en reputatietechnische scenario's en doelstellingen worden geformuleerd voor de periode tot 2017. Met de DGA’s worden gesprekken gevoerd over de kansen in de markt, de visie, missie, kernwaarden en de gewenste commerciële en organisatorische ontwikkelstappen van het bedrijf.

Snelste online site builder als propositie
De introductie van de snelste gratis online sitebuilder Blockwise (www.blockwise.nl) - met alle professionele opties die een gemiddeld bedrijf nodig heeft -wordt gekozen als het nieuwe strategische paradepaard voor Mach3Builders. Het verdienmodel voor Mach3Builders wordt daarbij niet langer afhankelijk van de verkoop van programmer-uren voor goed ontworpen sites, maar op het verkopen van hostingcontracten voor letterlijk gratis te ontwerpen professionele sites. Deze keuze sluit niet alleen aan op de wensen en Do It Myself-cultuur van de markt. Het sluit aan bij de technische kwaliteit van het bedrijf. En het biedt Mach3Builders ook weer de ruimte om de vrijkomende capaciteit aan programmeurs in te zetten voor hoogwaardige technisch maatwerk. Twee vliegen in één klap om de omzet duurzaam te verbeteren en de klant optimaal te bedienen met technisch hoogwaardige diensten.

Mach3-tussenplaat

Complete procesbegeleiding tot marktintroductie
Illumicom begeleidt het gehele proces: van definiëring tot introductie van de nieuwe visie, het nieuwe product en de nieuwe positionering van Mach3Builders (in bestaande en nieuwe doelgroepen). Op 5 maart 2015 wordt in een spectaculaire Apple-achtige product launch in het Rotterdamse Villa Thalia de online site builder Blockwise gepresenteerd aan ruim 300 relaties. Franchiseorganisaties, bedrijven, ondernemers en communicatiebureaus zien al snel de voordelen van Blockwise in voor hun organisatie en interne proces. Inmiddels zijn meer dan 2000 sites met het systeem ontworpen. Mach3Builders heeft zich bovendien kunnen concentreren op het aantrekken van bijzonder programmeermaatwerk. De resultaten voor Mach3Builders zijn verbeterd. Het fundament voor een duurzaam toekomstig rendement is stevig.

Mac3-afterparty

Award van VNO NCW
Deze innovatieve koerswijziging is tevens reden voor werkgeversorganisatie VNO NCW om Mach3Builders de awardnominatie voor Jonge Helden 2015 toe te kennen. Ingezette middelen:

  • Adviesgesprekken
  • Workshops
  • Stakeholdergesprekken
  • Deskreserach
  • Productontwikkeling
  • Digitale marketing
  • Seminars
  • Video’s
  • Websites
  • Productlaunch

 

Tags: Mach3Builders, Strategische Communicatie Methodiek, Blockwise

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.