Youd-groot

Strategische scenario's voor keten van YOUD-Beautystores

19

Voor de beautystore-keten YOUD heeft Illumicom recent een branche- en marketinganalyse verzorgd. Dit leidde tot drie strategische scenario’s voor de investeerder, aangevuld met diverse opties om de ketenformule aan te passen. De verhelderende interne en externe analyses en diverse marketing-concepten hebben voor de investeerder tot duidelijke inzichten en rationele keuzen geleid.

Youd-beeld-01
Youd-beeld-01
Foto ondertekst wat hier komt te staan...

Met vier vestigingen is YOUD een onderscheidende aanbieder van beauty treatments. De omzetten behoren tot de hoogste in de branche per vestiging. De klanten zijn tevreden. Vanuit het strategische investeringsperspectief is een nadere groei echter noodzakelijk. Er dient brand-equity te worden opgebouwd en voldoende volume te worden gemaakt om de termijndoel- stellingen te kunnen bereiken.

Analyse
Om duidelijkheid te krijgen over kansen en onmogelijkheden voeren we in eerste instantie een brancheanalyse en een exploitatieanalyse uit. De marktpotentie en het potentieel van elke vestiging van YOUD worden beoordeeld. Drie van de confronterende conclusies zijn:

a. de gemiddelde vrouw in Nederland geeft minder dan 100 euro per jaar uit aan schoonheidsbehandelingen in een salon.
b. het aantal aanbieders van schoonheidsbehandelingen is gigantischs per gemeente, en neemt toe.
c. de marges per behandeling zijn beperkt, de behandelingen arbeidsintensief.

In dit concurrentieveld is het een uitdaging om veel meer omzetvolume en marges te gaan realiseren. Zelfs als de beautystores beter zichtbaar en vindbaar worden voor de consument is het Return On Investement van elke duizend euro investeren moeilijk te realiseren.

Youd-beeld-03

Youd01-klein
Youd01-klein
Foto ondertekst wat hier komt te staan...

Strategy as perspective
Illumicom stelt – in het licht van de investeringsstrategie - voor om een volledig exclusieve koers te gaan varen, met als basis een beperkte gemeenschap van klanten die als exclusieve VIP-relaties gaan worden behandeld. Tegen een duidelijk bedrag per jaar kunnen zij onbeperkt gebruik gaan maken van de beauty & wellness-diensten. Met deze strategy as a perspective kan worden voldaan aan de wensen van investeerders, maar het vereist veel van de organisatie.

Youd-beeld-02

Deze strategische formulewijziging wordt door de investeerder goedgekeurd en nader uitgewerkt door Illumicom. De implementatie wordt voorbereid door de YOUD-organisatie. Hiertoe behoort tevens het betrekken van Robert Schoemacher als expert in Injectables: een nieuwe productgroep die binnen het hogere segment word gewaardeerd.

Voortschrijdend inzicht
Na drie maanden voorbereiding maakt de investeerder op basis van voortschrijdend inzicht een nieuwe keuze. De exclusieve strategie wordt niet voortgezet om interne redenen en aanhoudende negatieve signalen over de recessie. De YOUD! beautystores zijn inmiddels voorzien van een nieuwe website en de investeringsmaatschappij besluit om een van de andere door Illumicom voorgesteld strategische scenario’s te volgen.

Investeringsmaatschappij All In Group heeft een passie voor kwaliteit voor het hoogste segment. Tot de activiteiten behoren de exploitatie van een exclusief resort in Zuid-Afrika, de verhuur van een Corporate Jet en een ontwerp- en interieurarchitectenbureau.
Zie ook www.allingroup.nl

Tags: Cases, Youd!, All-In Group, Beautystores, Robert Schoemacher, Strategie, Analyse, ROI, Brancheanalyse, Marketinganalyse

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.