ath-croon-beeld01

Veranderingscommunicatie ATH/Croon

7

'Illumicom heeft ons uitstekend geadviseerd en begeleid bij de integratie van ATH techniek in ons bedrijf', zegt Lennart Koek, directeur van Croon Elektrotechniek. Het betrof een overname van 350 medewerkers, verdeeld over vier vestigingen waarbij geen gedwongen ontslagen aan de orde kwamen.

ath-croon-beeld01
ath-croon-beeld01

'Binnen één week na de briefing aan Illumicom ontvingen wij een helder en concreet communicatieplan van aanpak, inclusief een eerste cultuuranalyse, adviezen en een gefaseerde middelenplanning per doelgroep.' Het plan vormde de basis voor alle communicatieactiviteiten. 'We hebben Illumicom als adviseur en uitvoerder vervolgens actief betrokken bij het complete traject. De planning voor communicatie, zoals opgesteld door Illumicom, werd daarbij gevolgd. De snelheid van handelen, de kwaliteit van de adviezen en de producten waren een verlichting voor onze organisatie en hebben de integratie uitstekend ondersteund.'

ath-croon-beeld01
ath-croon-beeld01

ATH-Croon-groot
Illumicom verzorgde rond deze integratie onder meer de volgende producten: plan van aanpak, persberichten en media-aandacht, advertenties, externe en interne brieven, externe publicaties in relatiemagazines, interne presentaties, posters, ATH-Croon-maandberichten, diverse informatie-cd's en een intranet-website voor de complete integratieproces-informatie.

Mensbenadering
Lennart Koek: 'Ik heb Illumicom leren kennen als een echt 'mensen-bedrijf'. Tijdens de overleggen en integratiebijeenkomsten werd nadrukkelijk aandacht besteed aan, en energie gestoken in, de mensen die erbij betrokken waren en welke 'mensbenadering' daar dan het beste bij paste. Daarnaast spreek ik graag mijn waardering uit voor de Illumicommedewerkers. Om ervoor te zorgen dat alle communicatiemiddelen spic-en-span waren, hebben de medewerkers meerdere malen - ongevraagd - nachtelijke uren gemaakt met als resultaat dat er klinkende presentaties met audio-/video-ondersteuning op tijd beschikbaar waren.'

Tags: Cases, Strategische communicatie, veranderingscommunicatie,  consultancy, content, projectbegeleiding, Illumicom, ATH, Croon, Erik van der Geest.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.