oPuce-groot

Visie en missiedocument voor o’Puce

4

Voor o’Puce, het eerste uitzendbureau voor mensen na kanker, stelde Illumicom een visie- en missiedocument samen en een eerste brochure om voldoende en makkelijker draagvlak te vinden bij onder meer Philips en potentiële zakelijke partners. Met succes.

oPuce-beeld01
oPuce-beeld01

o’Puce is een initiatief van de Isabelle Lebrocquy, zélf voormalig kankerpatiënte. Zij merkte dat werkgevers huiverig zijn om voormalige kankerpatiënten in dienst te nemen. Hierdoor staan jaarlijks minstens 50.000 kankerpatiënten werkloos langs de lijn: zij hebben geen kans op een plek in de arbeidsmarkt. Een kostbare en schrijnende situatie.

MVO en social
Met o’Puce wil Lebrocquy hierin verandering gaan brengen. Zij streeft in de komende jaren naar steun uit de politiek én een wetswijziging, naar meer wetenschappelijk onderzoek over dit maatschappelijke dilemma en zij wil op ex-kankerpatiënten begeleiden naar een baan. o’Puce is daartoe het vehikel als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming die wil functioneren als een social enterprise: transparant en op zelfstandige – lees commerciële - basis.

oPuce-beeld01

oPuce-beeld02 

 

oPuce-beeld02
oPuce-beeld02

Rol Illumicom
Illumicom helpt initiatiefneemster Lebrocquy met diverse bewuster makende strategische sessies en adviezen, met de definitie van visie, missie en beleiddoelstellingen, en met het vertalen van relevante onderzoekscijfers naar jip&janneke-boodschappen en het formuleren van diverse kernboodschappen. De eerste doelen worden dankzij het visiedocument en de brochure al snel bezegeld Philips zet o’Puce direct in als intermediair  en de beoogde captain of industry nodigt Lebrocquey uit voor het bespreken van dit initiatief.


(zie http://www.wgpconnect.nl/pdf/169/download)

Tags: Cases  strategische communicatie, consultancy, content, positionering, o'puce, Illumicom.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.