VWA-groot

VWA en Q-Koorts

27

Vrijdag 18 december 2009 klonk het startschot voor de ruiming van 60.000 drachtige geiten onder leiding van de VWA. De overheid besloot hiertoe om de opmars van de Q-koorts onder de bevolking te pareren. Illumicom was in opdracht van de VWA aanwezig tijdens de eerste officiële briefingen aan de ruimploegen, schreef het voorlichtend artikel voor alle betrokkenen en legde deze dag op de gevoelige plaat vast.

Illumicom heeft een lange relatie met de VWA en haar voorganger de RVV. Zowel bij de MKZ-ruimingen in 2002 als tijdens het Vogelgriepvirus in 2004 werden we betrokken voor de ondersteuning bij de interne communicatie.

Snelheid en flexibiliteit
Telkens kwam het aan op snelheid en flexibiliteit van Illumicom. Zo schreven en drukten we binnen 24 uur een brochure tijdens de MKZ-crisis. In deze brochure werd uitgelegd hoe de ruimers met respect konden omgaan met de getroffen veehouders en hun familie.

Bijdehandje: nuttige info op creditcardformaat
Op ons advies hebben we in 2002 ook een kleine informatiekaart ter grootte van een creditcard geïntroduceerd: met tips voor de ruimers hoe stress bij elkaar te voorkomen en te herkennen. En wie te bellen indien de geestelijke nood te hoog was. Dit handige informatiekaartje wordt ook tijdens de Q-koorts ruimingen weer toegepast en staat bekend als: het bijdehandje. De opdracht om de eerste briefing van de Q-Koorts ruiming te verslaan, kwam overigens donderdagavond om 21.30 uur binnen. De volgende ochtend om 8.30 stonden journalist en fotograaf - ondanks ijzel en sneeuw op de wegen - paraat in Wageningen. Het artikel en de fotografie werden enkele uren later - goedgekeurd en wel - ingeleverd bij de internetredactie van de VWA. De start van de Q-Koorts ruimingen was een feit.

Tags: Cases. content, VWA, overheden, Illumicom.

Reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.