Over-ons-groot2

Effectieve communicatie begint bij uw strategie

Illumicom ondersteunt bedrijven en organisatie met het bereiken van commerciële,
organisatorische en reputatiedoelen op basis van Strategisch Communicatie-
management en adviezen. Onze overtuiging is dat effectieve communicatie begint bij uw strategie. Op basis hiervan kunnen de juiste middelen, boodschappen en creatieve uitingen effectief worden gedefinieerd en programmatisch worden gerealiseerd.

Waarom Illumicom
Onze Strategische Communicatie expertise is beloond door de Boston Consultancy Group met de Europese award ‘Best use of Communcations for Growth’ in Parijs. Strategische communicatie raakt en versterkt ook de kern van uw zaak. We voegen concreet, effectief en meetbaar opmerkelijke waarden toe. We bieden daartoe bouwstenen om sneller, makkelijk en meer succes te boeken bij het realiseren van doelen en resultaten. We dragen adviserend, proces-regisserend en creatief uitvoerend bij: van de definiëringfase tot en met de realisatie. Samenwerking met uw bestaande partners is daarbij geen enkel probleem. Illumicom weet wat communicatie en co-creatie kan betekenen voor uw organisatie.

Wie als referenties?

Illumicom en haar consultants hebben met hun kwaliteit en expertise sinds 1990 aan meer dan 300 organisaties op vier continenten bijgedragen: van beursgenoteerde organisaties als Ericsson en Exact; overheden als de EU en het ministerie van EZ, tot not for profits als het Instituut voor Psychotrauma en ‘for profits’ als Croon Electrotechniek, KPN en vele andere organisatie. We zijn actief voor organisaties vanaf 25 werkzame personen tot 70.000. Zie ook referenties en branches.

Wanneer Illumicom?

Illumicom werkt primair op directie- en bestuursniveau. We staan bekend als doortastend, inspirerend, persoonlijk en praktisch. We worden direct en indirect ingezet voor vraagstukken rond:

- de (her)definiëring van beleid en strategische koers
- de positionering en branding van organisatie, merk en/of product
- veranderingstrajecten
- het opstellen van een corporate-communicatie-beleid en/of
  marketingcommunicatieplan
- missie en visie-definitie
- beleidsverwoording, contentstrategie én uitvoering
- reputatiemanagement en media
- projectmanagement ‘events’
- creatie van communicatiemiddelen (oude en nieuwe media)
Illumicom is inzetbaar in elke fase.

Visie van Illumicom
Illumicom is in feite een social enterprise: we werken niet primair voor ‘winstoptimalisatie’. We werken wel vanuit onze fascinatie voor de effecten van communicatie en de maatschappelijk betrokken visie dat communicatie één van de essentiële succesfactoren is voor het succes, de ontwikkeling en het welzijn van een organisatie en haar relaties. We menen dat communicatiebeleid juist daarom op managementniveau dient te worden ingezet, te worden bepaald en te worden uitgedragen. Hoe groot of klein een organisatie ook is. Deze visie is onze dagelijkse drijfveer in onze praktische missie om uw organisatie te ontzorgen bij het (eenvoudiger) bereiken van uw commerciële, organisatorische en reputatiedoelen.

Over Strategische Communicatie
"Strategisch communicatiemanagement kan worden gedefinieerd als de systematische planning en realisatie van een informatiestroom, communicatie, middelen-ontwikkeling en het reputatiemanagement, vanuit een lange termijn gedachte.
Om bij te dragen tot - en het bereiken van het gewenste effect - op langere termijn, zorgt strategische communicatie voor een bewuste stroom aan berichtgeving via de meest geschikte mediakanalen, om de aangewezen doelgroepen op het juiste moment te bereiken, Communicatie management is procescreatie. Het moet drie factoren in balans brengen: de boodschap (pen), de mediakanalen (s) en de doelgroepen." (Bockstette & Carsten, 2008)


Wellicht bent u geïnteresseerd in een strategisch en vrijblijvend koffiemoment?
Belt u ons dan gerust via 070 - 42 75 931

Projectbureau Den Haag
Hangar 36/Unit D010
Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag
T: 070 - 42 75 931

Hoofdkantoor (en administratie)
Hollandsch Diep 69/Unit 125
2904 EP Capelle a/d IJssel
T: 010 - 45 08 300

Elevator pitch

Met strategische communicatie-expertise verscherpen, verankeren en realiseren we uw beleidsdoelstellingen.

 

logo_small

Bel 070 - 42 75 931 voor meer informatie

IMG_4107.JPG

Precies voor de deur van ons projectkantoor: de videoclipopname van de hiphop-crew De Kraaien bij -5 graden.

Monica Scheepers bracht koffie en verleende wat hand en spandiensten bij de productie. 'Ik vind je lekker'.